Since 1997

Dream homes realized - masterfully, beautifully.

GOALS & OBJECTIVES

This client desired a sunroom as additional living space in the rear of the home with additional exterior entertaining space. The client wanted to achieve maximum curb appeal by removing the house’s existing front walkway, steps, and front porch, and remove its existing roof dormers, all in place of better solutions. This client was interested in better traffic flow in the house as well as some requirements for fido.

Exterior Solutions

  • Installed new flagstone for front entry porch, walkway and step with a new lightpost by driveway
  • Built a new roof over the second floor windows with copper on the roof,
  • Created new front entry porch with a radius ceiling, with copper on the roof
  • Built new pent roof by garage with corbels
  • Installed new architectural asphalt roof shingles
  • Crafted new AZEK exterior trim around the windows, corner boards and roof trim, and porch ceiling
  • Installed new fiber cement siding (HardiePlank®)
  • Added a new sunroom/living room on the right side of the house with AZEK trim and copper on the roof
  • Built a new rear entry porch roof with AZEK trim and copper roof
  • Installed all new copper half round gutters
  • Created a new flagstone patio with a firepit
  • Installed new TimberTech deck boards with a cable rail system, post cap lighting, and under-deck water drainage system.

Interior Solutions

  • Created additional living space with the new sunroom
  • Gave new appearance to the living room by changing the fireplace mantle
  • Re-configured the center wall for a more open feel and better traffic flow
  • Supported the structure with decorative columns
  • Added crown molding in the dining room
  • Installed a new boiler and added hot water radiant floor heat in the new sunroom and existing living room, dining room and master bedroom
  • Renovated second floor laundry room with a new counter over the washer/dryer,
  • Added a dog shower and wash sink
case-study-1

PROJECT PORTFOLIO

In the photographs below, take particular note of the stunning yet functional features, like the unique downspout on the new sunroom and the details of custom trim work. Take additional note in the images of the artistic and meticulously executed touches, like the beautiful wood V-groove ceiling in the new sunroom.

Click on the tabs below to view before and after photos of this project.

WHAT OUR CLIENTS ARE SAYING

“Our construction project involved expanding a dining room and adding a family room, each of which involved careful integration of the existing structure with the new construction. Our goals were to obtain a dining room which could fit our growing family, and a family room which would allow us to remain in our home for years to come, including a complete first floor bathroom which was fully accessible. Our existing home was built with a farmhouse style exterior, and integrating the project to avoid the look of an obvious addition was important. Everything that we set out to accomplish was fulfilled by Forest View, and everyone on their construction team was highly skilled, collaborative, cooperative, and sensitive to our needs. We highly recommend them to anyone interested in a construction project."

- Dennis C. McAndrews